Spijtig genoeg kan het je overkomen: je werkgever wil niet meer met je verder. Dit kan verschillende redenen hebben maar het komt er in essentie op neer dat je niet meer binnen de organisatie past. Onvrijwillig ontslag is dan het resultaat. Omdat dit van jou uit nooit de bedoeling was, is het in eerste instantie een negatieve ervaring.
Omdat dit een bekend gegeven is en het iedereen die dit overkomt treft is er ook al iets op bedacht. Om werknemers te helpen de nare ervaring van onvrijwillig ontslag te verwerken is Outplacement in het leven geroepen.

Wat is outplacement?

Outplacement betreft een traject waarin een persoon die onvrijwillig ontslag boven het hoofd hangt met een vertrouwde loopbaancoach aan de slag gaat om zijn/haar/diens ontslag te verwerken en toe te werken naar het vinden van een nieuwe betrekking. Een vertrouwde coach vind je bijvoorbeeld bij Loopbaanpoort.nl.
Verspreid door het land biedt deze gecertificeerde coaches aan die met een betrokken aanpak hun cliënten helpen door hen met raad en daad terzijde te staan in een proces waarbij de hulp van een expert zeker een welkome aanvulling is.

Een Outplacement traject wordt in de meeste gevallen aangeboden en bekostigt door de werkgever die afscheid van één of meerdere werknemers wil nemen. Dit in tegenstelling tot Loopbaancoaching, waarbij de cliënt meestal zelf degene is die de kosten draagt.

Hoe loopbaanpoort.nl jou kan helpen

Naast het aanbieden van Outplacement bieden de coaches van Loopbaanpoort ook Loopbaancoaching aan. Loopbaancoaching komt om de hoek kijken wanneer je met vragen zit betreffende je, het woord zegt het al, loopbaan. Dit kunnen vragen van velerlei aard zijn. Vind ik mijn werk nog leuk genoeg, hoe kom ik in een andere functie terecht, ik zou graag meer tijd willen besteden aan mijn familie, ik wil eigenlijk voor mezelf een bedrijfje starten, etcetera etcetera. De mogelijkheden zijn legio.

Het zijn vragen die je als particulier niet zo vaak tegenkomt maar voor de experts van Loopbaanpoort is het dagelijkse kost. Door hun gedegen opleiding en hun jarenlange ervaring op dit gebied zijn zij de perfecte begeleiders voor mensen die worstelen met loopbaanvraagstukken. Met hun kennis en vaardigheden sporen zij samen met jou op wat het is dat je wilt, wat het is dat je kunt en hoe jou dat gedroomde doel te laten bereiken.

Maak vrijblijvend kennis

Neem je vrijblijvend contact op met Loopbaanpoort.nl dan kun je een gratis kennismakingsgesprek met de coach van jouw keus aanvragen. Samen bekijken jullie wat de stappen zijn, benodigd om jouw doelen te ontdekken en te behalen.
Komen jullie goed overeen dan kan het traject een aanvang nemen.
Een gemiddeld traject bestaat uit een tien tot vijftien uren begeleiding, over een drie maanden uitgespreid. Maar omdat elk traject een persoonlijke is en dus een uniek verloop heeft kan dit van persoon tot persoon verschillen. Je kunt daar zelf in meesturen.

Na het volgen van een Outplacement-of een Loopbaancoaching traject beschik je over zelfinzicht en gedegen tools om het verdere verloop van je carrière zonnig tegemoet te zien.