Een hoge bloeddruk komt bij veel Nederlanders voor. Wanneer je het vermoeden hebt dat je een hoge bloeddruk hebt dan vermelden we wat handige informatie en tips voor een goede aanpak. Hoe kan ik mijn bloeddruk verlagen? Wanneer je bloeddruk te hoog is kan dit gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Wereldwijd overlijden er jaarlijks miljoenen mensen aan de gevolgen van een hoge bloeddruk. Er wordt schade aangericht in je lichaam zonder dat je de symptomen ervaart. Wanneer je het vermoeden hebt dat je bloeddruk te hoog is dan is het verstandig om het regelmatig te laten meten bij je huisarts. Je huisarts zal dan eerst het risico op hart- en vaatziekten onderzoeken. Wanneer er wordt vastgesteld dat je in de categorie risico ‘hoog of zeer hoog’ valt dan zijn er vaak medicijnen nodig. Medicijnen die bloeddrukverlagend werken onderdrukken de symptomen van deze ziekte. Er zijn veel medicijnen met elk zijn eigen bijwerkingen. Vocht vasthouden, darmklachten, lichte hartkloppingen, tandvleesproblemen, hoofdpijn en duizeligheid zijn veel voorkomende bijwerkingen.

De veranderingen in je voeding en leefstijl helpen om je bloeddruk onder controle te krijgen zonder medicijnen te slikken. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat medicijnen niet nodig zijn. Maar je geeft jezelf hierdoor wel de grootst mogelijk kans dat medicijnen minder, of pas later, nodig zijn of misschien zelfs wel helemaal niet nodig zijn. Je kan zelf een gezonde leefstijl hanteren, want dat heeft een belangrijke invloed op de verlaging van je bloeddruk. Omega-3 levert een bijdrage om een gezonde bloeddruk in stand te houden, neem dus dagelijks een krachtige dosis omega-3 in. Het ondersteunt een goede werking van je hart en natuurlijk een gezonde bloeddruk. Omega-3 kan een normale en goede bloeddruk in stand houden, maar dit is niet bekend onder velen en wordt ook erg ondergewaardeerd. Zelfs jouw huisarts of therapeut zal de waarde er niet van in zien.

Carebynature.nl

Omega 3 komt vaak terug in de supermarkt, bij bijvoorbeeld boter en vis. Omega 3-vetzuren zijn onverzadigde vetzuren. Een van de bekendste is het plantaardige ALA. ALA vind je terug in plantaardige oliën, zoals walnoten, zeewier, groene bladgroente, avocado en lijnzaadolie. Andere bekende zijn EPA en DHA, deze zitten in schaal- en schelpdieren en vis, Zalm, sardines en haring bevatten de meeste visvetzuren van de vette vissoorten. Sommige eieren kunnen ook EPA en DHA bevatten. Vissen maken EPA en DHA niet zelf, maar halen het uit algen. Omega 3 visolie supplementen vind je in de allerhoogste kwaliteit bij Care by Nature. Care by Nature is een exclusieve distributeur van WHC in Nederland. Op de website van Care by Nature, https://carebynature.nl/, vind je een portfolio van alle supplementen van de WHC. De kern is visolie met een omega-3 concentratie. Care by Nature wil jouw gezondheid ondersteunen samen met artsen en therapeuten.