Fillers zijn de laatste tijd steeds populairder geworden, vooral bij mensen die ouder worden en hun jeugd willen behouden. Fillers worden gebruikt om het gezicht op te vullen en rimpels te verminderen, maar er zijn meer dingen die je moet weten voordat je besluit een filler-behandeling te ondergaan.

Hoe werken fillers?

Fillers werken door de huid op te vullen met een speciale gel. Het hoofdbestanddeel van filler-gel is hyaluronzuur, dat van nature in ons lichaam voorkomt. Het zorgt voor hydratatie en elasticiteit van de huid. Door fillers in de huid te injecteren, wordt het volume opgevuld en worden rimpels en fijne lijntjes verminderd.

Verschillende soorten fillers

Er zijn verschillende soorten fillers, elk ontworpen voor een specifiek deel van het gezicht. Een populaire filler is de lip filler, bedoeld voor volle en sexy lippen. Andere fillers worden gebruikt om de jukbeenderen te benadrukken, wallen onder de ogen te verminderen en neuslippenplooien glad te strijken. Het is belangrijk om vóór de behandeling met je arts te praten over de specifieke filler en het gebied dat je wil laten behandelen.

Procedure

Tijdens de behandeling zal de arts de filler injecteren met behulp van een spuit. De behandeling is relatief snel en duurt meestal tussen de 20 en 30 minuten. Na de behandeling kan de huid gezwollen zijn en roodheid vertonen, maar dit verdwijnt meestal binnen 24-48 uur. Het uiteindelijke resultaat van de behandeling zal na een paar dagen zichtbaar zijn. Het effect van fillers duurt meestal tussen de 9 en 18 maanden, afhankelijk van de soort filler en je eigen lichaam.

Risico’s

Hoewel fillers over het algemeen als veilig worden beschouwd, zijn er enkele risico’s verbonden aan de procedure. Onnatuurlijk uitziende resultaten kunnen optreden als te veel filler of filler op de verkeerde plaats wordt geïnjecteerd. Bovendien kan de huid geïnfecteerd raken of allergische reacties veroorzaken als gevolg van de procedure. Daarom is het belangrijk om een erkende en ervaren arts te vinden om je behandeling uit te voeren.

Conclusie

Fillers kunnen een geweldige optie zijn voor mensen die er jonger en frisser uit willen zien. Maar het is belangrijk om een volledig begrip te hebben van hoe ze werken en welke risico’s eraan verbonden zijn. Als je overweegt om een filler-behandeling te ondergaan, praat dan met een erkende en ervaren arts en vraag om een volledige uitleg van de procedure, de soorten fillers en de risico’s voor jouw gezondheid.

Fillers zijn geen goedkope behandelingen, en veiligheid staat altijd op de eerste plaats. Neem dus de tijd om je onderzoek te doen en praat met een vertrouwde en ervaren arts voordat je een beslissing neemt. Met de juiste kennis en voorbereiding kan een filler-behandeling je snel helpen om er jonger en frisser uit te zien.

Bron: facelandclinic.com