Aromatherapie

Wat is een essentiële olie?

De kracht van planten voor lichaam en geest.

Het is levenskracht, het is energie, het is de ziel

Ervaar de werking van de aromatherapie voor een goed gevoel

De geur (essentiële olie)  wordt opgenomen via de neus en de huid. Dit gebeurt door het inhaleren, masseren, baden enz. Doordat de essentiële olie op deze manier wordt verspreid, ontvangen de hersenen een signaal om de unieke werking door te geven naar lichaam, geest en ziel. Essentiële oliën werken dan ook ondersteunend bij lichamelijke en psychische onbalans. Ze kunnen ondersteunen bij stress en hebben een harmoniserende werking. Ze verwarmen, verkoelen, verzorgen en regenereren. Ze geven balans en strelen de huid en ziel. 

Geuren zijn belangrijk bij de beleving van emoties en het ophalen van herinneringen.

Gevoelens, voorkeuren, angsten en antipathieën zijn vaak verbonden met het ervaren van bepaalde geuren. Herinneringen worden ogenblikkelijk opgeroepen wanneer we de geur die  ermee verbonden is ruiken.

Aromatherapie kan op veel manieren ingezet worden.  Naast een ontspannene massage op maat gemaakt met de essentiële olie die bij jou past op dat moment, werk ik ook vanuit een specifieke hulpvraag.

Dit kan jouw hulpvraag zijn, die van je kind, ouder wordende ouder of in de zorg bij ziektes. Ik kijk en voel mee met wat ik voor jou kan betekenen.